Cakeandpancake

by Elitsa Sarbeva

Казвам се Елица и без значение как сте попаднали тук, радвам се, че сте се отбили и се надявам да ви хареса! 🙂 Кулинарията ми е хоби, което се роди преди няколко години. Завършила съм Компютърни науки и Бизнес комуникация, а по професия съм софтуерен инженер. Въпреки ежедневната ми работа с компютри, все още записвам всичките си рецепти в тефтери и не помня много рецепти наизуст.

Философията ми за храната е проста – няма вредни и забранени храни! Важното е да знаеш какво точно консумираш и разбира се, да внимаваш с количествата.

Вярвам, че храната има силата както да те излекува, така и да те разболее. Няма да говоря кое е добро и кое лошо за здравето ви, защото всеки има индивидуални нужди. Както няма да ви препоръчвам да спазвате определен модел на хранене или да изключвате конкретни храни от менюто си.

За захарта – използвам както кафява захар, така и бяла. Имам рецепти с мед, сироп от агаве и алтернативни заместители на захарта за хора със здравословни проблеми като диабет, при които е невъзможно консумирането на захар. За пример бих ви дала, че при диабет някои плодове са изключени от менюто, заради съдържанието на захари, но като цяло, плодовете са полезни, нали така?

От години не купувам и не консумирам пакетирани десерти, сладки или тестени изделия, защото за мен е от значение да знам какво има в храната ми и с какви продукти е била приготвена. Рядко си позволявам десерти навън и когато това се случи, се доверявам само на изпитани производители, споделящи моята философия. Не пия газирани напитки (кола, спрайт, фанта, енергийни напитки и други) под никаква форма с изключение на сода и газирана вода. Обожавам кафе! Както черен и зелен чай, които пия с малко мляко.

Няма храна, която да не консумирам, стига да ми харесва. Като повечето хора, обичам да опитвам нови вкусове и обожавам подправките. Не вярвам, че ограниченията носят полза на някого, стига, разбира се, да не са наложени заради здравословни проблеми.

Храната трябва да носи удоволствие и наслада за всички сетива.

Практикувам йога и обичам да пътувам до възможно по-далечни и интересни места, да опитвам от местната храна. Пътуванията си споделям тук, но най-любимото ми място остава Ню Йорк <3

Може да ме намерите още в Instagram, Facebook и YouTube.

Ако търсите информация и не можете да я намерите или просто искате да кажете “Здравей”, може да се свържете с мен в Instagram, Facebook и YouTube или на e-mail. Старая се да отговарям на всяко запитване по възможно най-бързия начин, но се случва и да забавя отговора си, за което се надявам да ме извините!

СВЪРЖИ СЕ С МЕН

За връзка, въпроси и идеи за съвместни проекти, може да ме намерите на :
esurbeva@gmail.com
cakeandpancake@gmail.com


Използването на съдържание от блога е забранено без съгласието ми и защитено от Закона за авторското право! Ако споделяте, моля цитирайте източниците си!


Verified by MonsterInsights