Cakeandpancake

by Elitsa Sarbeva

Моцарелени пръчици с пушен бекон

Ето с тази рецепта улучих право в сърцето на всеки футболен фен по света, без изключение! Признавам си без бой, че нямам никаква представа какви футболни мачове има в момента, коя лига се играе или кои са най-големите звезди на терена. Но едно знам със сигурност и това е, че всеки футболен фен обича бира и мезе. И така стигаме до моето феноменално предложение за Моцарелени пръчици с пушен бекон! 😋

Широко разпространено е, че бирата върви с чипс, пуканки, ядки, пържени картофи и кюфтета. Но да си признаем, че вече стана скучно и досадно да се ограничаваме само до гореизброените. Предвид количеството на кулинарни умове, които се въртят из социалните мрежи, трябва да имаме много повече вкусни предложения. Все пак има такова богато разнообразие от бира!

ТУК може да разгледаш повече видове бира.

Тези двете много се харесаха вкъщи!

Алкохолните напитки са забранени за лица под 18 годишна възраст!!! За останалите – консумирайте с удоволствие и мярка!!!


Факт е, че аз съм повече любител на виното и джина, отколкото на бирата, но това е, защото не знам как да оценя качествата на пивото. Преди няколко години в САЩ опитах бира, която не съм намирала у нас. Беше много интересна – с фъстъчено масло (да, знам как звучи…). Ех, тази напитка толкова много да ми хареса! Може би защото нямаше този наситен вкус и аромат на хмел, а беше сладка и с около 12% алкохол… 🤷‍♀️ Като се замисля, тя също щеше да се върже много добре с моцарелените пръчици…

От друга страна Георги доста по-наясно от мен с видовете пиво и бих се изненадала, ако беше другояче. Той харесва истинския аромат на хмел и качествени напитки. Често, когато пазарувам, взимам някоя интересна бира за дегустация. Под “интересна” имам предвид “шарен етикет и готина бутилка” 🤣. Но този път го изненадах като прибавих и уникално мезе! Облиза си пръстите!

Ще използвам футболен термин …

… мисля, че с този ход си вкарах автогол! ⚽ Обещах да приготвя от моцарелените пръчици с пушен бекон и да му взема от въпросната бира отново за финала на 11/07… 🤦

⚽📺⚽ Ако предложението ми ви харесва, ще се радвам да се възползвате, особено ако ще сте пред телевизорите към края на тази седмица за големия финал на футболното първенство. ⚽📺⚽

👨‍🍳 Идеи за гарнитура:

 • Може да сервирате моцарелените пръчици с майонезен сос, барбекю или дип от авокадо, чесън и червен лук 👌

Моцарелени пръчици с пушен бекон

cakeandpancake
Перфектното мезе, което да сервираш по време на футболното първенство, акомпанирано с пенлива и студена бира!

Необходими продукти

 • ~ 12-14 бр. моцарелени пръчици ИЛИ 500г. моцарела за пица без саламура
 • 300 г. пушен бекон на слайсове
 • 1 п. кори за баница
 • 14 бр. слайсове чедър (около 200г)
 • 2-3 бр. яйца, размер М

Начин на приготвяне
 

Начин на приготвяне на моцарелените пръчици с пушен бекон:
 • Пригответе си всички продукти на кухненския плот.
 • Нарежете корите за баница на 4 равни части – по дължина веднъж и по широчина още веднъж.
 • Ако използвате голямо парче моцарела – нарежете го на пръчици с дължина около 10-12 см и дебелина около 1-1.5см.
 • Разбийте в купичка 2 яйца.
Пригответе си тавичка за печене като я застелете с хартия за печене.
  Сглобяване на пръчиците:
  • Вземете една моцарелена пръчица и я увийте в 1 или 2 слайса бекон (в зависимост от големината на бекона). След това увийте в слайс чедър.
  • Вземете два броя от изрязаните кори за баница и поставете увитата моцарела в единия край. Завийте на руло, подпъхвайки крайчетата навътре.
  • Вземете още два броя от изрязаните кори за баница и ги намажете с разбитото яйце от едната страна. Сега увийте рулото, което направихте в предишната стъпка още един път.
  • Намажете го отгоре с разбито яйце и подредете в тавичката за печене.
  • Печете за около 15-20 минути с вентилатор в предварително загряла фурна на 200С.

  Бележки

  *Идеята на двойното увиване в корите е, за да не изтече моцарелата след като се разтопи. Само две тънки кори не са достатъчни. 
  *Препоръчвам да печете на по-долно ниво във фурната и да наблюдавате пръчиците след 10тата минута. 

  ВИЖ ОЩЕ:

  Не намираш рецептата, която искаш или търсиш нещо различно?
  Може да използваш търсачката:

  Последвай ме в Instagram 😊

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Recipe Rating
  Verified by MonsterInsights