Cakeandpancake

by Elitsa Sarbeva

СМУТИ С АНАНАС

Началото винаги е трудно – дали ще е началото на нова работна седмица, нов проект, ново начинание или нещо друго, напълно нормално е да пристъпваме по-внимателно. Моите първи стъпки в приготвянето на течни и кремообразни/пюрирани/блендирани напитки и закуски все още не са извървяни, затова ги описвам тук. Сигурна съм, че много от вас са открили насладата от такъв тип закуска много преди мен, но се радвам, че мога да споделя тези моменти на удоволствие с някого, пък защо не и да ви дам някоя идея, за която все още не сте се сетили 🙂

Днешната понеделнишка (следобедна) закуска е с един от най-любимите ми плодове – ананас! Освен вкусен, той е и много полезен, заради високото съдържание на витамини A, B и C. Помня колко интересно ми беше, когато за първи път видях растението ананас. Мисля, че беше някъде из Мексико преди няколко години. За разлика от тук, там плодове като папая, ананас, манго и кокосов орех не са екзотични и растат като нашите ябълки и сини сливи навсякъде. И никога няма да забравя как си купих лайм за по-малко от 1 стотинка в Тайланд (за сравнение тук не съм намирала за по-малко от 50ст. за брой). Винаги ми е било любопитно да попадам на такива места и с удоволствие бих се връщала там, докато мога. Разбира се, не за да правя сравнение на цените, а за да опитвам нови вкусове.

п.с. Ако някой иска да ме наеме да пътувам и да опитвам нови храни, знае как да ме намери! Обещавам да съм много отговорен служител 😃

При положение, че пътуванията все още са табу или поне за повечето от нас, които не са чак толкова смели и авантюристично настроени, предлагам да се пренесем мислено и вкусово някъде из екзотичните и топли райони на земното кълбо с това освежаващо смути.

Този пост е от поредицата, в която тествам новия вакуумен блендер VitaMaxx на Bosch, за който ви споменах ТУК, а благодарение на DragonSuperfoods и BioKlasa прибавям допълнителен вкус към смутитата ми.


🚩Преди да продължа с рецептата, държа да направя още едно важно уточнение! Този пост НЕ Е спонсориран и НЯМА платена реклама! Ще споделя мнението си с вас безпристрастно и искрено!


Необходими продукти:

*Използвах такова от консерва, чието съдържание е само кокос и вода. Винаги четете етикета.

**Energy Smoothie mix съдържа 50% конопен протеин, 25% мака на прах и 25% какао на прах. Известно е, че маката е растение с ядлив корен с високо съдържание на аминокиселини, витамини от групата B, облекчава физическата и психическа умора, както има благоприятно действие върху организма при жените по време на предменструален синдром. Смята се, че мака е натурален афродизиак и спомага за регулиране на хормоналния дисбаланс.

***Конопеното семе съдържа 35% протеини, 47% ненаситени мастни киселини с идеален баланс омега 3 и омега 6. Богато е на фибри, вит. A, E, B, D, K и на минералите калий, магнезий, сяра, желязо, манган, цинк, силиций и дризточник.

Начин на приготвяне:

  1. Слагате всички продукти в каната на вакуумния блендер VitaMaxx.
  2. Включвате на Auto (толкова удобна функция! Блендерът “знае” с каква сила и колко продължително трябва да работи, за да стане всичко една хомогенна смес!)

Сервираме с резен ананас и листенца свежа мента. Аз поръсих и с конопено семе.

Да ви е сладко!


ВИЖТЕ ОЩЕ:


Не намираш рецептата, която искаш или търсиш нещо различно?
Може да използваш търсачката:

Последвай ме в Instagram 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights