Cakeandpancake

by Elitsa Sarbeva

ДВОЕН ТЕЛЕШКИ БУРГЕР

Когато бях мъничка и все още децата нямаха телефони, играехме на дама, на криеница, на ластик и скачахме на въже. Родителите ми ме водеха на сладкарница за любимите ми скалички (ах, а колко бяха вкусни скаличките в една сладкарница на “Дондуков”) или торта “Гараш”, а McDonalds все още не беше противопоказен за здравето, CocaCola-та “нямаше” захар и никой не беше чувал за КЕТО диета. Тогава любимо ми беше детското меню с чийзбургер и двойни пържени картофки и задължително взимах кока-кола с малко лед. Помня колко престижно беше да празнуваш рождения си ден в McDonalds на Славейков на втория етаж. Всички маси бяха отрупани с fast food, подаръци и балони. Тогава още нямаше брънч, представяте ли си?! Тогава никога не съм предполагала, че някога ще мога да си приготвям в пъти по-вкусни бургери, на които не им трябват дори и пържени картофки, а за кока-кола да не говорим! Спрях да пия газирани напитки преди повече от 5 години и до ден-днешен не съжалявам за това си решение.

Замислих се колко често вкъщи си приготвяме бургери и как никога досега не съм ви споделяла такива рецепти, затова ето я и нея 🙂

Двоен телешки бургер

Необходими продукти за бургерите:

Допълнително:

 • 2 Питки за бургери (или една, ако ще правите двоен бургер)
 • Резени червен лук;
 • Пресен магданоз;
 • Крема сирене;
 • Горчица;
 • 2 с.л. олио;
 • 1 яйце;
 • Няколко слайса чедър;
 • Няколко слайса пушена шунка или бекон – по избор;

Начин на приготвяне:

 1. Приготвяме бургерите като смесваме телешката и свинската кайма, прибавяме BBQ микса, солта и жълтъка. Смесваме добре и оформяме с ръце бургери.
 2. Слагаме няколко капки мазнина (олио) да се нагорещи в тиган и изпържваме бургерите от двете страни за по около минута. Ако ги обичате по-изпечени, оставете малко повече.
 3. В същия тиган запържете шунката/бекона до красив загар и оставете настрана върху кухненска хартия.
 4. Запържете яйцето в тигана. Може да не добавяте мазнина, защото ще е останала от месото. Извадете и оставете настрана.
 5. Всяко хлебче срежете през средата и в същия тиган, в който сте приготвили бургерите и бекона, запечете откъм отрязаната страна за по около минута. Така хлебчетата ще поемат от мазнината на месото и ще станат още по-вкусни.
 6. Долната част на хлебчето откъм изпечената част измажете с крема сирене.
 7. Върху него подредете резени червен лук, магданоз, отгоре поставете първия бургер, след него слайсовете чедър, втория бургер, яйцето.
 8. Откъм изпечената част на капачето намажете горчица и го сложете върху бургера.
  Сервирайте веднага.

ВИЖТЕ ОЩЕ:


Не намираш рецептата, която искаш или търсиш нещо различно?
Може да използваш търсачката:

Последвай ме в Instagram 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights