Cakeandpancake

by Elitsa Sarbeva

ХРАНИТЕЛНИ НАВИЦИ И ЗАКУСКА БЕЗ ЗАХАР

Една древна поговорка гласи: “Една ябълка на ден ни спестява прегледа при лекаря”. Ако е изсушена, тя е с по-голяма концентрация на пектин, влакнини, които са изключително ефикасни за нашето здраве и диета. Сушените ябълки могат да бъдат полезна добавка сутрин на закуска и много хранителен чипс през целия ден! – StrumaFruit. Абсолютно съгласна съм с тях! Преди седмица пътувахме до Банско за годишната зимна почивка, която се превърна в традиция. Знаете, трябва да има някоя позитивна мисъл за почивка, която наближава и която да ни крепи след новогодишната депресия 😂 Половината от нашата компания не кара ски или борд, но това не ни пречи да се киснем до забрава в минералния басейн. Всеки има различна представа за почивката, а моята е точно такава – спане до обяд, добра компания, вкусна храна и пълноценна почивка. Масово хората развалят хранителния си режим, защото “сме на почивка”. За мен този модел не върши работа. Без значение дали съм на почивка, екскурзия или работен ангажимент някъде, се старая максимално да се придържам към изградените ми хранителни навици. Така се чувствам най-добре и не стресирам организма си извънредно. Няма да забравя миналата година по същото време, когато тръгнахме и попътно спряхме за кафе и почивка. Чудех се какво да си взема за ‘гризкане’ попътно (не знам за вас, но аз винаги огладнявам по време на път и трябва да имам нещо под ръка за хапване).

В бензиностанцията имаше сурови барчета от сушени плодове, чиа и т.н. Взех си едно, взех си и кафе и потеглихме. Малко след това го отворих и с голямо разочарование видях, че явно не е било съхранявано правилно, защото беше покрито с мухъл (срокът на годност не беше изтекъл). Е, изпих си кафето, но останах гладна. От тогава не купувам такава храна от бензиностанции и предпочитам да си я приготвям сама. На тазгодишното ни пътуване си взех от вкъщи пакет сушени ябълки и фурми с орехи от StrumaFruit, които свършиха идеална работа. Още повече нямат добавена захар, изкуствени оцветители и консерванти и са 100% натурални!

Вече започнах да добавям от сушените ябълки и в мюслито , когато закусвам вкъщи или просто грабвам сушените плодове в чантата, ако нямам време и отивам на работа.


Възползвайте се от 10% отстъпка при поръчки от сайта на Struma Fruit САМО с КОД ELI10 : http://strumafruit.com/catalog/

Рецепта няма да давам, защото е въпрос на предпочитания и личен вкус.

Не намираш рецептата, която искаш или търсиш нещо различно?
Може да използваш търсачката:

Последвай ме в Instagram 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights