Cakeandpancake

by Elitsa Sarbeva

BBQ Моркови

За тази супер бърза и много лесна рецепта не са ви необходими невъзможни за намиране продукти, а само и единствено Хойсин соса, за който ви писах преди няколко дни и няколко моркова. Сосът се използва за глазиране на зеленчуци, месо или риба на скара, но и за готвене на фурна се получи повече от добре! Намерих тези красиви жълти моркови в METRO и си представих колко добре биха стояли като гарнитура или дори основно набързо, ако имате и да доизяждате вчерашната вечеря 👌 В хойсин соса няма сол, защото има соев сос, който е достатъчно солен. В сравнение с бялата захар, соевият сос на Kikkoman е естествено ферментирал без добавени овкусители и оцветители. Предвид продуктите, от които е съставена тази рецепта, смело заявявам, че тя е и ВЕГАН!

На профила ми в Instagram все по-често ви поделям различни продукти, които харесвам и предпочитам, както и тези, чиито етикет и съдържание са ми направили впечатление (било то добро или лошо!). На пазара има голямо разнообразие и понякога е трудно да разбера каква е разликата между един и същи продукт, но от различен производител. Тук на помощ идват етикетите, в които започнах да се зачитам много повече, за да разбера какво реално купувам ✌️ Ако ви е интересно да научите повече информация за различни продукти, последвайте ме тук.

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

Включваме фурната на 220С и приготвяме тавичка за печене като застиламе хартия за печене на дъното й.

  1. Разбъркваме хойсин соса, соевия сос и зехтина в купичка.
  2. Измиваме добре морковите и ако са много дебели, режем наполовина. Намазваме обилно със соса и слагаме да се запекат до златисто (около 20-25 минути).

Когато са готови, поръсваме със свеж магданоз.

Да ви е сладко!


Тук е моментът да ви припомня, че от Kikkoman организират забавна игра, в която може да се включите със супер награди (които може да споделите с мен при добро желание 😳) Научи повече за условията на играта и наградите ТУК.

Не намираш рецептата, която искаш или търсиш нещо различно?
Може да използваш търсачката:

Последвай ме в Instagram 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights