Cakeandpancake

by Elitsa Sarbeva

Домашна гранола

Никога досега не си бях приготвяла гранола и винаги ми се е струвало много, че отнема време и по-скоро е голяма занимавка, но така мисли човек, който не се е интересувал… Глупаво да подхождаш с мисълта, че нещо е много трудно и едва ли не невъзможно без дори да си опитал (забележка към мен). Е, да, ще кажете, че е лесно да се каже, но този модел на поведение и мислене може да е трудно да се възпита. Но както казват, положителната нагласа е половината от работата, нужна във всяко ново начинание. И съответно, започваш ли нещо с мисъл, че ще е трудно, че няма да се получи, че е невъзможно, значи то ще е точно такова.

В този пост ви представих лесна идея за закуска, но колкото и да е полезно мюслито, не всеки харесва текстурата на овесените ядки, когато са накиснати. За тези от вас, приготвих американския вариант на мюслито, който е хрупкав и много ароматен.

Може да залеете гранолата с леко затоплено прясно мляко, кисело мляко, кокосово, ядково и изобщо каквото ви душа иска. Важното е да ни е вкусно!

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

  1. Смесвате всички продукти в купа и разбърквате с лъжица, така че да се смесят добре.
  2. Загрявате фурната на 160С и си приготвяте тавичка като застилате на дъното хартия за печене.
  3. Изсипвате сместа в тавичката и печете до златист цвят.
    Оставете да изстине добре и съхранявайте в бурканче.
    В кухнята ще се разнесе сладък аромат на ванилия и кокос, на който няма да може да устоите!

Да ви е сладко!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights