Cakeandpancake

by Elitsa Sarbeva

Коледни Меденки

Коледните празници наближават и виждам все повече снимки на красиви украси, вкусни празнични десерти и апетитни топли напитки (да, познахте, за греяното вино говоря тук, не за чая). Но преди да стигнем до съществената част, искам да ви споделя една мисъл, която не ме напуска от няколко дни наистина смятам, че е важно да достигне до повече хора.

Но преди да продължа надолу, бих искала всеки един от вас да си зададе въпроса “Кога за последно направих това, което искам, а не това, което трябва?“. Дали заради тежестта на годините, които отминават или заради друго, бях забравила за едно изключително важно правило. Не бих казала, че е лесно за спазване, но в името на доброто ни душевно състояние, трябва да се опитваме да се придържаме към него. И ако вече не сте разбрали за какво става въпрос, ще ви кажа. Говоря за това, че трябва по-често да обръщаш внимание на нещата, които искаш в действителност, а не на тези, които ти диктува обществото или да се водиш от очакванията, които имат другите за теб.


Прави това, което ти харесва, а не това, което другите очакват!

Отдели време за близките и приятелите си, приготви им домашни меденки и се насладете на празничните дни заедно.

Заговаряйки за Коледни меденки, усещате ли приказното ухание на канела, джинджифил, карамфил и звездовиден анасон? Рецептата, която съм ви приготвила е лесна и бърза, точно каквито ги обичам, а миксът от подправки за меденки на Kotanyi съдържа общо 11 подправки по стара австрийска рецепта. От вас остава да добавете топлина и искреност, за да зарадвате вашите близки и приятели.

Kotanyi е една от най-старите фабрики за подправки в Европа, водеща началото си от Австрия. До ден днешен остава семейна компания с доказано качество. Нещото, което ме впечатли много, е че успяват да се наложат не само на Европейския пазар, а в Русия и Китай. Стъпват на българския пазар преди почти 20 години и от тогава не спират да предлагат висококачествени продукти. Използват само естествени билки БЕЗ ароматизатори, оцветители или консерванти!


Необходими продукти за Коледни Меденки:

Начин на приготвяне:

Включваме фурната да загрява на 175С с вентилатор и си приготвяме тава като покриваме дъното с хартия за печене.

  1. Омесваме тестото като смесваме всички продукти заедно БЕЗ млякото.
  2. Завиваме в прозрачно фолио и оставяме за около 30тина минути.
  3. Върху хартия за печене разточваме тестото с дебелина около 1см. Изрязваме формички и ги редим в тавата на разстояние 3-4 см една от друга.
  4. Намазваме леко няколко капки от млякото и печем за около 7-8 минути.
  5. Изваждаме и оставяме върху решетка, за да изстинат.

Съхраняваме в добре затворена кутия.


❗❗❗ Ако тази рецепта ви е харесала, имате възможност да участвате в Коледната ни игра с Kotanyi! Условията и повече за нея ще намерите в Instagram профила на CakeandPancake тук: https://www.instagram.com/p/B54sdOMD1AI/ ❗❗❗


Да ви е сладко!

8 Replies to “Коледни Меденки”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights