Cakeandpancake

by Elitsa Sarbeva

Може ли вече да започваме с греяното вино?

Добре! Непълнолетните и тези, които нямат право да консумират алкохол, да не продължават да четат, моля! За тях предлагам супер лесни и сочни мъфини без млечни продукти тук. ✌️
През последния месец пропътувахме половин свят и преминах от бяло вино, на розе, след това на джин с тоник с много лед в кокосов орех, сух режим в Катар и след няколко хиляди прелетени километра, се приземих в Коледна атмосфера, миришеща на празнични коледни подправки и греяно вино. Като се замисля, пак бих го направила, защото такива приключения (не говоря за алкохола!) ме зареждат за дълго време с положителна енергия. Срещите с нови хора, опознаването на нови места и хоризонти, дегустирането на различни храни, непознати за нашите географски ширини и факта, че си откъснат от работата (колкото и да обичам моята!) са катализатор само на хубави емоции.

И въпреки приятните градуси навън за това време от годината, мисля че е в реда на нещата да започнем да нажежаваме обстановката с греяно вино и зимни коктейли? А и какво по-готино от това да ароматизираш цялата къща на подправки, които да те пренесат направо в Коледната нощ, докато навън се сипе пухкав сняг?

Съвсем друг е въпросът дали тази зима ще имаме пухкав сняг 🙂

Днешната рецепта е …

Необходими продукти:

 • 1 пакетче за греяно вино на Kotanyi;
 • 1 малка ябълка, измита и нарязана;
 • 2 ч.ч. червено вино, използвах сорт Сира;
 • 1-2 звезди анасон;
 • няколко пръчици канела;
 • 1/3 семенца на пресен нар;
 • 1/2 ч.ч. ябълков сок;

Начин на приготвяне:

 1. За да почистите нара, правите няколко леки разреза от върха към долната част като внимавате да разрежете само кората.
  Пълните малък съд с хладка вода и под вода внимателно разделяте нара на около четири част или колкото са разрезите (както когато обелвате портокал).
  Отново под вода внимателно отчупвате всички зрънца. Те ще паднат на дъното на съда, а всички люспи от нара ще изплуват на повърхността на съда.
  По този начин няма никакъв шанс да се изцапате или да напръскате с червен сок от нар дрехите си.
 2. В касерола с дълбоко дъно изливаме виното, ябълковия сок и им добавяме ябълките, 1/3 от зрънцата нар, анасона и пръчките канела.
 3. Когато започне да завира, изсипваме пакетчето микс на Kotanyi и оставяме да поври, както е описано на опаковката.

Разливаме в дебели чаши като сипваме и част от плодовете и пийваме с мярка и удоволствие!

Да ви е топло и уютно!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights