Cakeandpancake

by Elitsa Sarbeva

Студеното време е за топла супа

Въпреки дългата есен, на която все още се радваме и която е най-красивата и истинска от години насам, всичко може да стане още по-прекрасно и уютно, ако прибавим към уравнението една топла супа или ароматен чай. Горещата супа е много подходяща и когато се върнеш настинал от ваканция. Не знам как е при вас, но това “явление” е доста често срещано при мен. Може би душата и тялото ми така се стресират от пътуването, че почивките трябва да бъдат повече и по-дълги… Истината е, че заминах от тук не в топ форма и температурната разлика от 20С (близо 35С в Тайланд и 90% влажност на въздуха) в комбинация с климатици и мръсен самолетен въздух, не се отразиха добре. Затова приветствам идеята за нещо семпло, топло и вкусно много радушно 🙂

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

  1. В дълбока тенджера слагаме около литър вода да заври. Прибавяме и водата от консервата.
  2. Измиваме картофите и ги нарязваме на парченца. Обелваме лука и също го режем на парчета.
  3. Когато водата в тенджерата е завряла, слагаме граха, картофите и лука да се сварят до омекване.
  4. Когато зеленчуците са омекнали, прехвърляме ги в блендер, заедно с обелените скилидки чесън и около 2 ч.ч. от водата, в която са се варили и смиламе добре, а след това прецеждаме през едра цедка*. Ако искате по-рядка супа, добавете още малко от водата**.
    *Бележка 1: Ако искате супата да е гладка като крем, трябва да я прецедите през едра цедка. Ако нямате, може да оставите и така, но ще се усещат граховите люспички. Както и да я приготвите, вкусът ще е лек и приятен.
    **Бележка 2: Вместо водата, в която са се варили зеленчуците, може да прибавите кокосова сметана или затоплено прясно мляко (няма да е веган).
  5. След като сте прецедили супата през цедка, добавяте маслото и подправките и разбърквате.

Сервираме с лека декорация от соев сос и поръсваме с ронена мащерка.

Да ви е сладко!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights