Cakeandpancake

by Elitsa Sarbeva

Пуерто Морелос

Вече официално лятото започна да си отива, денят да става по-кратък, сутрините по-хладни и най-вероятно повечето от нас са приключили с летните отпуски, но аз ще ви разходя до Мексико. За последната ни почивка там избрахме северната част на Кинтана Ро от полуострова Юкатан. Намира се на около 30тина километра от Плая дел Кармен – друг курортен град в щата и на 40км от Канкун.

Имахме нужда от почивка и затопляне, особено след като кацнахме в Ню Йорк на екстремно ниски температури за сезона, затова и останахме една пълна седмица в Мексико. За мен това е оптималното време, за да имаш няколко дни, в които да си почиваш на плажа в ризорта и още няколко, в които да разгледаш района с някоя и друга екскурзия.

Как да стигнем дотам?

Летяхме от Маями и кацнахме на летището в Канкун, което се намира на 40 минути път с кола от Пуерто Морелос. Полетът беше по-малко от два часа. Както последните няколко пъти, запазихме почивката през Expedia.com и добавихме трансфер към пакета, така че имахме превоз, който ни чакаше на излизане от летището.


Къде отседнахме?

Ризортът, който избрахме, беше Ocean Coral @ Turquesa. Искахме да е сравнително близо до всички места, които щяхме да посетим по време на екскурзиите.

Беше много приятно, че не само имаха много коктейли, кокосови орехи за закуска и на плажа, интересни храни, но и специално кафене с различни видове кафе от цял свят, които да дегустираш.


Плажът


Храната?

Като ценител на вкусното хапване, започвам от него и не мисля, че това ще изненада някого. Имаше изобилие и разнообразие от храни и напитки, а едно от интересните неща, които ми направиха впечатление, бяха маргаритите на закуска…. вместо кафе или чай, можеше да започнеш с коктейл 🙂


Забавление?

От пяна-партита в басейна, до тематични вечери в ресторантите към ризорта, до уроци по танци, йога, анимация за децата, театър на открито и т.н. Имаше за всекиго по нещо по цял ден и цяла нощ. А последната вечер, докато правихме финална разходка, попаднахме на музикално шоу със стари хитове в интерпретация на аниматорите. Беше много забавно!


Вечерите?

Те трябва да се видят … и да усетиш атмосферата. Да се потопиш в лекия крайбрежен полъх; високата влажност, която накъдря косата ти; музиката, която изпълва пространството и лунната светлина, образуваща прекрасна пътека във водата; шумът на водата, палмите и всички птици и животинки, които живеят там необезпокоени от хората … всичко това в едно.

 

Последната вечер …. за нея ще си спомням винаги, защото беше специална и имахме повод за празнуване ❤️ След танците и музикалното шоу, довършихме разходката на лунна светлина по крайбрежната алея …


 

До следващия път!

Verified by MonsterInsights