Cakeandpancake

by Elitsa Sarbeva

О. Корфу. Част 2

О. Корфу. Част 2

Продължаваме ли обиколката из Корфу? 🙂
В Част 1 за о. Корфу ви разказах за красивия плаж Canal D’Amour, който може да намерите в една от най–северните точки на Корфу.
Ако някога се върна на почивка на острова, най – вероятно ще отседна в някоя от къщичките и хотелите, намиращи се точно на заливите.
Докато се радвахме на жаркото слънце, изведнъж се смрачи и аз помислих, че ще завали. Веднага си спомних за огромната буря, която ни догони на Тасос преди две години …
Тя се зароди със същите красиви облаци 🙂

Това представлява “кеят” на плажа, на който бяхме на следващия ден, на който гарираха няколко малки моторни лодки, карани от възрастни аристократи, дошли за един бърз обяд в единственото заведение на плажа.

Искаше плаж, който е в близост до хотела. Колкото и да ни хареса на предишния ден, 30 минутното пътуване в посока, за да стигнем до красивия плаж, не ни се понрави, а и трябваше да щадим шофьорите, и те са хора 🙂

За този плаж научихме след щателно разузнаване в Google … мястото се казва Kerasia и се намира на няколко минути шофиране след Aghios Stephanos.

Плажът не е пясъчен, но камъните са бели, малки и красиво изваяни от водата, може да не чувствате необходимост да обувате “морските” обувки.

В единия край на плажа видях малка пътечка, която се изкачваше някъде из камъните и като един истински турист, се запътих натам.
Озовах се в гора от маслинови дръвчета, а едвам забележимата пътечка криволичеше измежду тях. Направи ми впечатление, че имаше изградена “ограда” от камъни и вървейки, малко по – надолу видях, че има табела за частен имот.

Гледките, които се откриваха на моменти измежду дърветата, разкриваха все повече и повече голямата красота на гръцкото синьо.

След около 10 – 15 минути ходене, стигнах до края на скалата, която разделяше двата залива. Буквално на ръба на скалата имаше едно дърво, което сякаш ти казваше “не продължавай”. Вятърът там беше изключително силен и дори беше трудно да се ходи нормално. Много красива гледка!

След като се върнах от разходката, беше станало време за хапване в единственото заведение на плажа 🙂

На връщане направихме няколко снимки из селцето Aghilos Stephanos. Известно е с многото си палати на известни личности и осамотеността и спокойствието, които предлага. Заслужава си да се види!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights